OLG’de yenilenen yer tahsisi hakkında basın açıklaması

0

-Watch Münih'teki NSU davasında hazır bulunacak. Akreditasyonu yapıldığı halde Bağımsız Gözlem Bürosunun ayrılmış bir yeri yok. “ Biz yine de işimizin başındayız!“

Berlin, 29 Nisan 2013

Bağımsız Gözlem Bürosu „NSU-Watch: Aydınlatma ve Müdahele“ 6 Mayıs'ta Münih Eyalet Mahkemesinde görülmeye başlanacak olan NSU davası için akreditasyonunu yaptırdı. Ancak revaçta olan 50 ayrılmış yer için çekilen kurada şansı yaver gitmedi. Bu bir yana, NSU-Watch durumu, ikinci bir salonda  ekrandan görüntü aktarımı sağlanmadığı sürece -yer tahsisi ne şekilde yapılırsa yapılsın- davanın gerektirdiği şeffaflığın güvence altında olmadığı şeklinde eleştiriyor.

Sebastian Schneider  buna rağmen Münih'teki davanın  NSU-Watch için takip edileceğini beyan etti. Schneider „Akreditasyon tahsisinin sonucu bizim için şunu ifade ediyor: Biz yine de işimizin başındayız!“dedi. NSU-Watch diğer medyayla  işbirliği sayesinde duruşma salonundaki yerini kesin olarak koruyacak. Ama bundan daha önemlisi: NSU-Watch,  medyanın davaya olan ilgisi, beklenebileceği gibi, azaldığında da takibini sürdürmeye devam edecek. Schneider „Basına ayrılan yerler artık tamamen dolu olmasa da veya neredeyse bütünüyle boşalsa da biz hala orada olmaya devam edeceğiz Biz bunu asıl görevlerimizden biri olarak görüyoruz.“ diye ekledi.

NSU-Watch Beate Zschäpe ve örgüte üye olduğu iddia edilen diğer dört kişiye yani NSU destekçisine karşı açılan davayı ticari çıkarlardan ve devlet çıkarlarından bağımsız olarak araştıracak. NSU-Watch, yirmi yıldan fazla süredir aşırı sağı izlemekte olan bütün federal bölgelerdeki bireyler ve bir düzine faşizm karşıtı proje tarafından oluşturuldu. NSU-Watch ekibi davanın arkaplanını araştırıyor, davaya ilişkin tüm gelişmeleri belgelendiriyor. Gözlem bürosu dava tutanaklarını ve dava hakkındaki makaleleri -Türkçe çevirisiyle beraber- sürekli olarak yayınlayacak.

 

İrtibata geçilecek kişiler:
Eike Sanders ve Sebastian Schneider
(Koordinasyon)
Unabhängige Beobachtungsstelle
NSU-Watch: Aufklären und Einmischen“

Bağımsız Gözlem Bürosu
NSU-Watch Aydınlatma ve Müdahele“

c/o apabiz e.V.

Lausitzer Str. 10

10999 Berlin

030-6116249

Daha fazla bilgi ve bağış açıklamaları için www.nsu-watch.info.