NSU Watch – Türk basını NSU makaleleri – Türkische Presse NSU Nachrichten – 18.03. – 20.03.2014

0

Sabah Avrupa 20.03.2014

NSU-Prozess: Schalldämpfer sorgt für Krach!

Am 95. Verhandlungstag im NSU-Prozess wurden Zeugen verhört, die in Zusammenhang mit der Tatwaffe, einer Ceska, stehen. Jörn B., ein Polizist der BKA, war dabei als Andreas S. am 9. Februar 2012 vom Bundesanwaltschaft in Karlsruhe verhört wurde. Andreas S. war mit Frank L. zusammen der Inhaber des rechten Szeneladens ”Madley“ in Jena.

 http://sabah.de/de/nsu-prozess-schalldaempfer-sorgt-fuer-krach/

 

Hürriyet Avrupa 20.03.2014

NSU Mahkemesi neden unuttu

NSU çetesi, 10 cinayetin 9’unda kullandığı Ceska 83’ü nasıl elde etti? Herkes salı günü bu sorunun yanıtının ortaya çıkacağını umuyordu… Ama mahkemenin ihmali, bu sorunun bir süre daha karanlıkta kalmasına yol açtı…

 http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/26046125.asp

 

Sabah Avrupa 19.03.2014

 ”Susturucu takılıydı”

NSU davasının dün görülen 95. duruşmasında cinayetlerde kullanılan Ceska silahı ile ilgili tanıklar dinlendi. Silahı çalıştığı “Madley” isimli mekanın sahibi Frank L.’ye veren Andreas S.’yi sorgulayan Federal Kriminal Daire’den polis Jörn B., “Andreas S. ifadesinde çok sinirliydi ve sürekli terliyordu. Onu sıkıştırdığımızda ise konusuyordu” dedi. Jörn B., “Tanık, Madley’in sahibi Frank L.’nin silah satışından haberdar olmadığını savundu.

 http://sabah.de/susturucu-takiliydi/

 

Sabah Avrupa 19.03.2014

Avukatsız konuşmadı

MÜNİH’TE görülen NSU davasının 94. gününde çağrılan şahit Enrico T. ceza muhakemeleri kanununun 55. maddesine göre ifade vermek istemediğini söyleyince mahkeme başkanı Manfred Götzl duruşmaya ara verdi. NSU üçlü terör çetesine cinayetlerde kullandıkları Ceska marka tabancayı temin etmekle suçlanana Enrico T. polis memurları tarafından suçlu muamelesi gördüğünü iddia ederek avukat tutacak parası olmadığını da sözlerine ekledi.

 http://sabah.de/avukatsiz-konusmadi/