NSU Watch – Türk basını NSU makaleleri – Türkische Presse NSU Nachrichten – 25. – 28.03.2014

0

Zaman Online 27.03.2014

BİRLİKTE YAŞAMA MECLİS DESTEĞİ – Köln çivi bombası mağdurlarına siyasi destek

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Meclisi, 2004 yılında Köln’de gerçekleşen çivili bomba saldırısıyla ilgili davada mağdur Türk esnafın şikayetlerine kulak verdi. Uzun yıllar sonra Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) hücresinin gerçekleştirdiği anlaşılan saldırının aydınlatılmaması ve yürüyen davanın gidişatından dolayı rahatsız olan mağdurlara meclis destek sözü verdi.

http://zaman-online.de/koln-civi-bombasi-magdurlarina-siyasi-destek-128771

 

Sabah Avrupa 27.03.2014

Sürekli hatırlamadı

ALMANYA’DA 8’i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Neo-Nazi katillerin bilinen üye ve destekçilerinin yargılandığı NSU davasında dün 99. duruşma görüldü. Tanık Juliane W.’nin ifadesinin alınmasına devam edilen duruşmada müdahil avukatlardan Gül Pınar, sahidin sürekli “Hatırlamıyorum” demesi üzerine mahkeme heyeti ile sahit hakkında bir cezai yaptırım dilekçesi verilip verilmeyeceğini konusunda tartıştı.

 http://sabah.de/surekli-hatirlamadi/

 

Sabah Avrupa 26.03.2014

Keup dayanışması

Köln kentinin Keup Caddesi’nde 9 Haziran 2004 tarihinde NSU terör örgütü tarafından patlatılan çivili bombada mağdur olanlar bir araya gelerek “Keup Caddesi Her Yerde Inisiyatifi” kurdu. Mülheim Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda buluşan Keup mağdurları, saldırı sonrası yaşadıklarını anlattı. Münih’te devam eden NSU davasına müdahil olacak mağdurlar, patlamanın ele alınacağı duruşmaya otobüslerle gideceklerini ifade etti ve davaya kendileri ile gitmek isteyenlere çağrıda bulundu.

http://sabah.de/keup-dayanismasi/

 

Sabah Avrupa 26.03.2014

Tanık, Zschaepe’ye övgüler yağdırdı

MÜNİH kentinde görülen NSU davasının 98. gününde sanıklardan Ralf Wohlleben’in eski kız arkadaşı Juliane W. dinlendi. İfadesinde başsanık Beate Zschaepe hakkında “Çok candan ve insancıl biri. Hatta güzel olduğu bile söylenebilir” dedi. Hakimin sorunlarına, “Bilmiyorum, hatırlamıyorum” diye cevap veren tanık, anımsama ile ilgili sorunları olduğunu belirtti ve olayların olduğu tarihlerde genç ve saf olduğunu da ifade etti.

http://sabah.de/tanik-zschaepeye-ovguler-yagdirdi/

 

Hürriyet 25.03.2014

NSU davası küçük adımlarla ileriliyor

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davası 100. duruşmaya doğru hızla ilerlerken, bu hafta davanın 94., 95. ve 96. duruşmaları gerçekleştirildi.Son duruşmada tekrar ifade vermek için A 101 numaralı salona gelen Andre K.’nın, davada baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe hakkında söyledikleri onun Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresindeki rolüne ışık tuttu.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/26082966.asp
Sabah Avrupa 25.03.2014

Nefretini dövme yaptırmış

NSU terör örgütünün elebaşı ve bilinen destekçilerinin yargılandığı davada dün 97. duruşma gerçekleştirildi. Duruşmada terör üçlüsüne evini açan ve geçtiğimiz hafta ifade vermeyen Max Florian B.’yi sorgulayan Federal Kriminal Daire (BKA) komiseri Ralf B. tanık olarak dinlendi. Uwe Mundlos’a kimliğini de veren Max Florian B.’nin üç kez sorgulandığını ve ifadesinde Andre E.’nin 1998 senesinde defalarca üçlünün yaşadığı eve giderek onlarla bağlantı sağlayıp bunu sürdürdüğünü söyledi.

http://sabah.de/nefretini-dovme-yaptirmis/