NSU Watch – Türk basını NSU makaleleri – Türkische Presse NSU Nachrichten – 04.04.2014 – 11.04.2014

0

Zaman Online 11.04.2014

NSU DAVASI İLERLEDİKÇE SORULAR ARTIYOR – Güvenlik birimleri yanlış yerde iz aramış

Sekizi Türk olmak üzere 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerinin tesadüfen ortaya çıkmasının ardından yetkililer, bu örgütün küçük ve kendini toplumdan tamamen soyutlamış olduğunu iddia etmişlerdi.

 http://zaman-online.de/guvenlik-birimleri-yanlis-yerde-iz-aramis-133766

 

Sabah Avrupa 10.04.2014

Şaşırtan otopsi

Jena Adli Tıp Otopsi Raporu’na göre NSU tetikçileri Böhnhardt ve Mundlos’un akciğerlerinde duman izine rastlanmadı. ALMANYA’DA 8’i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı Neo-Nazi katillerin kurduğu NSU örgütünün bilinen tetikçileri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos’un akciğerlerinde herhangi bir duman izine rastlanmadığı ortaya çıktı.

http://sabah.de/sasirtan-otopsi/

 

Sabah Avrupa 09.04.2014

Gizli servis neyi gizliyor?

ALMANYA’DA 8’i Türk 10 kişiyi öldüren NSU davasında dün görülen 104. duruşmada Halit Yozgat cinayeti ele alındı. Cinayette olay yerinde bulunan tanık Hamadi S.’nin ifadesini alan polis memuru, “Tanığa herhangi bir zanlı fotoğrafı gösterilmedi” dedi. Mahkemenin tanık olarak dinlemek istediği, ancak mahkemeye getiremediği Hamadi S.’nin Irak’ta yaşadığı sanılıyor.

http://sabah.de/gizli-servis-neyi-gizliyor-2/

 

Hürriyet 08.04.2014

NSU’nun katlettiği kişiler anısına dikilen anıta saldırı

Almanya’da aşırı sağcı terör örgütü NSU üyelerince öldürülen 8’i Türk 10 kişi anısına dikilen anıtın üzerine bitüm maddesi döküldüğü bildirildi. Kassel Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerince öldürülen Halit Yozgat’ın 8. ölüm yıl dönümü anma töreni sonrasında anıta katran ve ziftin karışımıyla elde edilen bitüm maddesi döküldüğü belirtildi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/26177053.asp

Sabah Avrupa 06.04.2014

Irkçılık lanetlendi

DORTMUND kentinde 4 Nisan 2006 günü işlettiği büfede NSU terör örgütü tarafından katledilen Mehmet Kubaşık, ölümünün 8. yılında anılırken, ırkçılığı lanetleyen yürüyüş yapıldı. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDIF) tarafından organize edilen ve Kubaşık’ın eşi Elif Kubaşık ve kızı Gamze Kubaşık’ın da katıldığı yürüyüşe yaklaşık 200 kişi destek verdi.

http://sabah.de/irkcilik-lanetlendi-2/

Sabah Avrupa 06.04.2014

Mücadelem sürecek

NSU terör örgütü tarafından 6 Nisan 2006 tarihinde işlettikleri internet cafede öldürülen Halit Yozgat için dün Kassel kentinde anma programı düzenlendi. Halit Yozgat’ın isminin verildiği ve NSU kurbanları için dikilen anıtın yer aldığı meydanda yapılan törende konuşan baba İsmail Yozgat, “Oğlumun doğduğu ve öldürüldüğü Hollandische Caddesi’ne Halit Yozgat isminin verilmesi mücadelemi hayatım boyunca sürdüreceğim” diye konuştu.

http://sabah.de/mucadelem-surecek/