Her yer Keupstrasse – Keupstrasse münihe geliyor

0

NSU-watch „Keupstraße her yerde“ inisiyatifinin çağrısını destekliyor. Bizler de Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde katılımcı bir takibin olmasını istiyor ve eleştirel, ırkçılık karşıtı bir kamuoyunun mahkeme önünde görünür olması gerektiğini savunuyoruz!

Her yer Keupstrasse – Keupstrasse münihe geliyor

Köln Keupstraße ́ye gercekleşen terrör saldırısının mahkemede konu olduğu gün X ́de Eylem

Köln ve çevresinde bulunan türkiyelilerin yaşam ve iş-yerlerinin merkezi olmasıyla

Plakat_München_screenbilinen cadde Keupstraße ́dir. 9 haziran 2004 tarihinin gündüz saatlerinde, içi çivilerle doldurulmuş bir bomba Naziler tarafından Keupstraße ́de patlatılmıştı. Bunun amacı ́ise mümkünce fazla alman olmayan insanları öldürmek ve yaralamak ayrıca oradaki evlerine ve işyerlerine zarar vermekti. Sadece güzel bir tesadüf ́ile kendisine „Nationalsozialistischer Untergrund“ diyen örgütün bu saldırısında ölü sayısı sıfırda kaldı. Bu saldırı Berlinduvarının düşüşünden itibaren gerçekleşen, 100den fazla yabancının hayatını alan ve tüm yabancı kesimleri endişe ve korku içinde bırakan bir serinin parçasıdır.

 

NSU ́nun kendisini açığa sürdüğü 2011 yılına kadar polis Keupstraße davasında ağır yaralanan ve zarara uğrayan insanlara karşı soruşturmalarda bulunup onları suçlu yerine koymuştu. Bunu basın yayımları ve kamu “cinai yabancılar” gibi başlıklarla desteklemişlerdi. Yani 2004 ́deki bombayla başlayan bu ırkcı saldırı böylece madur duruma düşenlere karşı böylece devam etmişti.

Bunun gerekcesiyle Die Keupstraße ist überall/Keupstraße heryerdedir insiyatifi Münihte sürdürülen davanın konu olduğu günlerde aktif olabilmek için Kölnde kurulmuştur. Münihte olan „Bündnis gegen Naziterror und Rassismus/Naziterrörüne ve Irkcılığa karşı birleşme“ bu insiyatif ́ile Münihte beraber hareket edecektir ve 20den fazla davacılara destek olmak için eyleme çıkacaktır. Biz tam olarak kimlerin NSU ́nun bir parçası olduğunu ve polis ́ile gizli servislerin rolünün ne olduğunu bilmek istiyoruz.

Büyük bir sayıda Kölnden Münihe insanlar gelip etkinlikler ́ile ve mahkeme salonunda bulunmalarıyla damgalarını vuracaklar! Yedi yıl boyunca Keupstraße Terrör altındaydı ve şimdi öfkemizi ve sinirimizi beraber ve yanlış anlaşılmayacak bir şekilde göstermenin ve ifade etmenin zamanı gelmiştir. Ne olursa olsun mahkemenin bu özel saldırının geçmişini, yıllarca süren baskıyı ve Naziterrörünün oluşumunu cözmeye yetmeyeceğini bilen tüm kamu kısımlarının yardımına ihtiyacımız var.

Ne NSU– nun saldırısı, ne polisin ırkcı soruşturmaları, ne “Anayasakoruma”nın silahlı Naziörgütlenmelerine bulunduğu destek, ne basın yayımlarının yaptığı ayrımcılık nede Siyasetin eksik desteği Keupstraßeyi ve temsil ettiği o açık kamuyu bozmayı becere bildi. Keupstraßede yaşayan ve işsahibi olanların çoğunluğu insiyatif ́de örgütlenmiş durumda. Onlara karşı yıllarca yapılan ayrımcılğı ve ırkcılığı protesto ve ırkcı saldırının arka planının şefkatsız açıklamasını talep ediyorlar. Fakat bunu becere bilmek için bizim desteğimize ihtiyaçları var.

Bu nedenle: Keupstraße heryerde!

Keupstraßede gerçekleşen saldırının mahkemedeki ilk gününün son- unda, yani gün X ́de, Münihte beraber bir eylem düzenleyeceğiz. Eylem mahkeme binasının önünde sabah saat 9 ́da başlayacaktır ve saat 17:30 ́da Nymphenburgerstraße ́de bulunan mahkeme binasından Karlsplatz-Stachus ́a giden bir yürüyüş olacaktır. Bu yürüyüşten sonra bütün katılanlar Dachauerstraße 114 ́de (tranvay durağı Leonrodplatz) olan werkmünchen nin odalarında buluşmaya davetlidir.

Ardından gelen Keupstraße ́ile ilgili olan günlerdede etkinlikler düzenlenecek ve mahkemenin önünde ziyaretcilerin Naziler ve NSU-destekcileri tarafından baskıya uğramamaları için orada buluşulacaktır. Artıca Kölnden gelenler için misafir olarak kalabilecekleri evler, siyasi destek ve onlarla bu yorucu mahkeme sırasında veya sonrasında kişisel ilgilene bilecek kişiler aranmaktadır.

http://keupstrasse-ist-ueberall.de/heryer-keupstrasse-keupstrasse-muenihe-geliyor/