Uzun soluklu bu süreçte soluğumuz kesilmesin diye!

0

Bağış çağrısı: NSU-Watch “Aydınlatma ve Müdahale“

postkarten-april-2014

Bağışta bulunmak için: https://www.nsu-watch.info/turkce/bagis/

NSU-Watch olarak bizler, 6 Mayıs 2013’ten bu yana Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG)’nde görülen ‚NSU Davası’nı takip ediyoruz. Her duruşma günü davanın görüldüğü mahkeme salonunda basın için ayrılmış bölümde yerimizi alıyor ve duruşmaların tutanaklarını en ince ayrıntısına kadar tutuyoruz. Bunun yanı sıra, Hessen, NRW ve Baden-Württemberg Eyaletlerinde kurulan Meclis Araştırma Komisyonlarını (PUA) takip etmek ve dokümantasyonunu yapmak için ilgili eyaletlerde bölgesel NSU-Watch grupları da oluşturduk. Almanca, Türkçe ve yer yer İngilizce dillerinde yaptığımız dokümantasyon ve yayınlarla Türkçe konuşan toplulukların yanı sıra, uluslararası anlamda da kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Böylece, ırkçılık ve sağ teröre olan bakış açısını daha da derinleştirebilir, bunlara karşı mücadele alanlarını geniş çevrelerle tartışabiliriz.

NSU suçlarının kamuoyunca bilinir hale gelmesinin üzerinden 3,5 yıl geçti ve bu suçlara karşı açılan dava da 2. yılını doldurdu. Bu süre içinde – sevindirici ve umut verici bir şekilde – her geçen gün daha fazla ırkçılık ve faşizm karşıtı grup NSU kompleksine yönelik görüşlerini dile getiriyor ve aktif olarak konuyla ilgili çalışmalar yürütüyor. Konuyla ilgili tiyatro oyunları, sanatsal etkinlikler, kitaplar ve üniversiteler bünyesindeki araştırma ve seminerler her geçen gün çoğalıyor. NSU-watch’un duruşma tutanaklarını ve arka plan araştırmalarını hem herkesin ulaşabileceği şekilde online hem de çok dilli olarak yayınlıyor olması, hem bu çalışmalara hem de gelecekte yapılacak toplumsal tartışmalara, analizlere ve eylemlere olanak sağlıyor.

Çalışmalarımızı iki yıl boyunca sadece özel kişilerden toplanan bağışlarla sürdürdük. Bundan sonra da, tıpkı bugüne kadar olduğu gibi, bağımsız, güvenilir ve sağlam bir çalışma yürüteceğiz. İşte bunun için sizlere, sizlerin finansal desteğine ihtiyacımız var! Acil olarak bağışa ihtiyacımız var; çünkü:

  • Duruşma tutanaklarını tutabilmek ve yayınlayabilmek için
  • Çevirileri yapabilmek ve yol mastaflarını ödeyebilmek için
  • Almanca/Türkçe dillerinde basın ve halka ilişkileri sağlayabilmek ve kamuoyu oluşturmaya çalışmak için
  • İletişimi güçlendirmek ve araştırma yapmaya devam edebilmek için!

Tüm giderler göz önünde bulundurulduğunda, her bir duruşma gününün ortalama olarak bizlere maliyeti 750 Euro. Şu anki durum bize gösteriyor ki; eğer böyle giderse, 6 (altı) hafta içinde ne yazık ki NSU-watch’un tek bir kuruşu dahi kalmayacak!
Bu yüzden Size ihtiyacımız var!

Lütfen Siz de bize destek verin; verin ki NSU-watch varlığını sürdürebilsin, işini yapmaya devam edebilsin. Her türlü desteğiniz bizim için önemli: NSU-watch için bağış toplayabilirsiniz! Dayanışma konserleri organize edebilirsiniz! Ve tabiki çevrenizdekilere NSU-watch’tan bahsedebilirsiniz! Sizler de aydınlatma sürecine dahil olun! NSU suçlarının tam olarak aydınlatılabilmesi için duruşma sınırlarını aşacak bir süreye ve geniş katılımlı bir kamouyu baskısına ihtiyaç var!

Bağış: NSU-watch şimdi desteğinizi bekliyor!