404. Duruşma Günü – 11 Ocak 2018

0

Bugün duruşma görülse de konu sadece sanık Wohlleben’in sağlık durumuydu. Bu konu hakkında görüşülmesi için duruşma kapalı olarak yapıldı. Ardındansa duruşma gününe sağlık şikayetleri nedeniyle devam edilmeyeceği duyuruldu.

09:50’de sanıklar Schultze, Wohlleben, Eminger ve Zschäpe henüz salonda değildiler, ancak saat 10’u biraz geçerek geldiler. Bunun birkaç dakika ardından Wohlleben’in savunması mahkeme salonuna girdi. 10:11’de eyalet mahkemesi doktoru von Oefle içeri gelerek bilirkişi masasına oturdu. Duruşma 10:14’te başladı. Müdahil davacılardan bugün Michaela ve Yvonne Boulgarides oradaydılar.
Götzl yoklamanın ardından: „Bay Avukat Klemke, buyurun! Sonra Bay Wohlleben’den de durumuyla ilgili birkaç söz söylemesini rica edecektim.“ Wohlleben’in avukatı Klemke: „Konu da bu. Sağlık durumunun açıklandığı süre boyunca duruşmanın kapalı yapılmasını talep ediyorum. Ve ayrıca duruşmanın kapalı yapılması konusunda görüşülürken de kamuya kapalı olmasını talep ediyorum. Teşekkürler.“ Götzl: „Bununla ilgili olarak görüş bildirecek olan var mı?“ Kimse bir şy söylemedi. Götzl: „Bir ara veriyoruz, on dakika, yarımda devam edeceğiz.“
10:41’de devam edildi. Götzl, duruşmanın kapalı olarak gerçekleşmesi ile ilgili görüşülürken kamuya kapalı olacağı kararını duyurdu. Eyalet mahkemesi doktorundan da dışarıya çıkmasını rica etti.
12:20’de duruşmaya kamuya açık bir şekilde devam edildi. Götzl „Bugün Bay Wohlleben’in sağlık sorunları nedeniyle devam etmeyeceğiz“ dedi.

NSU-Nebenklage blogunun yorumu: https://www.nsu-nebenklage.de/tr/2018/01/12/11-01-2018/