Türk basını NSU makaleleri – Türkische Presse NSU Nachrichten – 14.02.2014 – 21.02.2014

0

Hürriyet Avrupa – 21.02.2014

Almanya Neonazi cinayetlerinden ders çıkardı

Silahlı bir Neonazi hücresinin yıllarca yakalanmadan 8’i Türk 10 kişiyi öldürmesi Almanya’da gündemden düşmüyor. Benzer bir olayın tekrarlanmasını önlemek için hukuk ve güvenlik sisteminde değişikliğe gidiliyor.Alman Federal Meclisi bugün NSU terör hücresinin faaliyetleri dikkate alınarak hazırlanan toplam 50 dolayında yasa değişikliğini görüşüyor. Reform paketi polis, adalet ve iç istihbarat alanlarını kapsıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/25859583.asp

 

Sabah Avrupa 20.02.2014

Duruşmada herkesi unuttu

MÜNİH’TE görülen NSU davasının 87. duruşmasında terör üçlüsüne uzun süre yardım ettiği iddia edilen Max Florian B. tanık olarak çağırıldı. Tanık, duruşmada ifade vermeyi reddetti. Uwe Mundlos’a yeraltında pasaport ve doğum kayıt örneği verdigi, Chemnitz kentindeki iki odalı evinde üçlüyü uzun bir süre misafir ettiği bilinen tanık, terör üçlüsünün isimlerini hatırlamadığını söyledi.

http://sabah.de/durusmada-herkesi-unuttu/

 

Sabah Avrupa 20.02.2014

NSU’dan önemli dersler çıkarılıyor“

Almanya Federal Meclisi, 8’i Türk 10 kisiyi öldüren NSU terör örgütü hakkında Meclis NSU Cinayetlerini Arastırma Komisyonu’nun hazırladıgı raporu dün tartısmaya açtı. Raporun görüsüldügü oturumda konusan Federal Içisleri Bakanı Thomas de Maiziere, NSU Arastırma Komisyonu’nun söz konusu terör örgütü ile ilgili ortaya çıkan hataları ayrıntılı bir sekilde analiz ettigini belirterek, “Alman hükümeti, NSU cinayetlerinden güvenlik kurumları için önemli dersler çıkarıyor” dedi.

http://sabah.de/nsudan-onemli-dersler-cikariliyor/

 

Hürriyet Avrupa 19.02.2014

NSU üyelerinin kaldığı hücre evlerle ilgili bilgi verdi

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyelerinin yargılandığı davanın duruşmasında Federal Kriminal Dairesi (BKA) yetkilisi, NSU terör örgütü üyelerinin kaldığı hücre evlerle ilgili bilgi verdi. Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında ifade veren BKA yetkilisi, NSU terör örgütü üyeleri Uwe Mundlos, Uwe Bönhardt ve Beate Zschaepe’nin 1998’in ocak ayında Jena kentinden kaçtıklarında, Chemnitz kentinde bir tanıdıklarının evine iki hafta saklandıklarını belirtti.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/25838566.asp

 

Sabah Avrupa 18.02.2014

“Verilen sözler tutulsun”

NSU kurbanlarının 30 avukatı ortak açıklamayla Başbakan Merkel tarafından verilen “cinayetler her yönüyle aydınlatılacak” sözünün tutulmamasından şikayetçi oldu. 8’İ TÜRK 10 kişiyi öldüren NSU ırkçı çetesi davasında görev yapan 30 kurban yakını avukatı, iki sene önce Başbakan Angela Merkel tarafından verilen, “cinayetler her yönüyle aydınlatılacak” sözünün tutulmadığını duyurdular.

http://sabah.de/verilen-sozler-tutulsun/

 

Hürriyet Avrupa 18.02.2014

NSU müdahil avukatları Neonazi cinayetlerinin araştırılmasını istedi

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) Türk esnafa yönelik seri cinayetler işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davaya bakan 33 avukat, ortak bir basın bildirisi yayınladı. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) Türk esnafa yönelik seri cinayetler işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davaya bakan 33 avukat, ortak bir basın bildirisi yayınladı.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/25833985.asp

 

Zaman Avrupa 18.02.2014

BU TUZAK ALMAN GENÇLERİNİ TEHDİT EDİYOR – ‘Kahverengi Tuzak’ sergisi Neumünster‘de

Schleswig Holstein eyaletine bağlı Neumünster kentinde ‘Der Braune Falle’ (Kahverengi Tuzak) adlı bir sergi ziyarete açıldı. Serginin amacı ise aşırı sağa karşı daha iyi mücadele etmek ve gençlerin bu zihniyeti temsil eden gruplara katılmasını engellemek.

http://zaman-online.de/kahverengi-tuzak-sergisi-neumunsterde-114542

 

Hürriyet Avrupa 14 Şubat 2014

NSU Raporu’ndan hükümet de muhalefet de memnun – Polis memuru Michèle Kiesewetter ‘tesadüfen mağdur

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Gall, NSU Raporu’nu Eyalet İçişleri Komisyonu’na sundu. Eyaletler bazında en kapsamlısı olan rapor milletvekillerini ikna ederken, Araştırma Komisyonu kurulması konusunda partiler arasında farklılık söz konusu. Rapora göre Heilbronn’da öldürülen polis memuru Michèle Kiesewetter ‘tesadüfen mağdur’.

http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/25808127.asp